Në 2015

  • Tiranë 10 Nëntor 2015- Me propozim të Qendrës Ndërkombëtare të Kulturës “Arbnori”, Presidenti i Republikës   SH.T.Z. Bujar Nishani i akordoi albanologes së shquar italiane Znj. Lucia Nadin, në datë 10 nëntor 2015, titullin e lartë “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”.Në ceremoninë e zhvilluar me këtë rast në ambjentin e Presidencës.

  • Milano 19 Tetor 2015- Shqiperia përfaqesohet me pavionin e saj në EXPO - Milano 2015.Dita kombëtare mbetet ngjarja kryesore e shteteve pjesëmarrëse në EXPO Milano 2015, për promovimin e Shqipërisë përmes kulturës, historisë, traditës, gastronomisë dhe resurseve turistike që ofron vendi ynë.

  • Në Hollin e  Qëndrës Ndërkombëtare të Kulturës “Arbnori”, në datë 28 korrik 2015 u çel ekspozita Fotografike “Shqipëria Turistike" - Trashëgimia e pasur kulturore arkeologjike dhe nënujore

  • Korçë. Ne datat  13-14 Qershor 2015, atmosfera gazmore dhe shumëllojshmëria e ngjyrave, kanë pushtuar, qytetin e Korçës per te tetin vit rradhasi,  me Festivalin  Nderkombetar " Karnevalet e Korçës 2015 "  festë kjo,  tashmë tradicionale e qytetarëve juglindorë.

  • Athinë.  Dt. 5-8 Qershor 2015 u çel ekspozita fotografike “ Lule në park, statuja në park dhe në ambjente publike”.Kjo ekspozitë u organizua nga Shoqata Greke e Fotografisë në bashkëpunim me shoqatën kulturore të Kipselit dhe shoqatën kulturore “ Fjala e Artit.

  • Tiranë. Qëndroi i hapur “Festivali i Filmit Mjedisor”, i cili erdhi si bashkëpunim ndërinstitucional midis shumë institucioneve të rëndësishme të vendit, në datat 17-23 Maj 2015.

  • Tiranë. Në sallën Black Box të Universitetit të Arteve ditën e premte 24 prill 2015 në orën 9.30 , u zhvillua konkursi "Pirateria dëmton integritetin dhe kulturën e një kombi" - Të respektojmë të drejtat e autorit në Republikën e Shqipërisë"

  • New Jersey. Qëndra Ndërkombëtare e Kulturës “Arbnori”, organizoi “Mbrëmja e Kulturës Shqiptare në William Paterson University” në datë 5 Mars 2015.

  • Tirane. Holli i QNK "Arbnori". Ekspozita Grafike me titull “Pranverë Rinore 2015”, me të rinjtë e Ateliesë së Grafikës të Liceut Artistik “Jordan Misja”, datë 26 Shkurt 2015.

  • Venecia. Qendra Ndërkombëtare e Kulturës “Arbnori” në bashkëpunim me Komunën e Venecias, me Bibliotekën e vjetër të qytetit “La Toletta” dhe Komunitetin shqiptar në këtë qytet, organizuan aktivitetin “Venezia e l’Albania: legami e storici culturali”, datë 30 Janar 2015.

Mundësuar nga ProTech
Qnk © 2019